Célunk, az adott körülmények figyelembevételével, s felhasználásával egy olykor múltat idéző, szerethető hely létrehozása, ahol akár fizetős munkákhoz, akár saját projektekhez, vagy éppen tanuláshoz, személyes fejlődéshez megfelelő, kellemes környezetet találnak a fotósok, s mindezért ne kelljen minden alkalommal Budapestre utazniuk...

...ha valaki a fővárosból tenne egy kirándulást, a centrumból alig egy óra alatt ideérhet!


...a lehetőséget lásd!


A stúdióról:

Esztergom, illetve Dorog közelében, Komárom-Esztergom Megye egyik apró településén, Dágon találod a stúdiót. Az épület közel évszázados vályog, illetve vegyes falazatú ház, melyben az elmúlt harminc évben vegyeskereskedés, "Szatócsbolt" működött. A homlokzaton s a berendezésben még őrzi az elmúlt évtizedeket.

A műterem nagyobb részén még az eredeti, "misungba" fektetett kőpadló maradt meg, a korának megfelelő -nevezzük így, rusztikus- állapotban.

A műterem ezen részét fehérre festett lambériával burkoltuk, amely akár háttérként is használható. Itt kapott helyett a mennyezeti sínrendszer, a szükség szerint variálható fényformálókkal, papírhátterekkel.

Természetes fény ide leginkább az utcai frontra nyíló bejárati ajtón keresztül érkezik. Az épületen belül, vagy kívülről, akár az ajtóüvegen keresztül lehetőséget ad, például portrézáshoz.

A középső helyiségből egy ablak néz az udvarra, itt a reggeli órákban játszanak legszebben a fények.

Itt berendezhetőek az egyéni elképzeléseknek megfelelő enteriőrök, környezetek. Használható mobil-háttértartó, s természetesen itt is használhatóak vakuk, lámpák, fényformálók.

A sminkszoba ablaka s ajtaja szintén az udvarra nyílik, így reggelente itt is lágy fények fogadnak, s ha valaki fantáziát lát benne, a falvédőket háttérként használva, fotózhat ebben a helyiségben is.

Dohányozni az épületen kívül, a ház teljes hosszában elnyúló gang végében lehet. (Kérjük, hogy a hamut s csikkeket az itt elhelyezett edénybe dobják!)

A gang alkalmas várakozásra, kávézásra, s természetesen, ha valaki itt sejti meg élete fotójának lehetőségét, nem állunk útjába!

S ha már falusi helyszín, a nagyvárosi műtermek mellett kuriózumnak számíthat a Fészer.

Valóban itt tároljuk a téli tüzelőt -ezért itt különösen mellőzendő a dohányzás!!!- De egyedi hangulatát talán az itt tárolt, sajnos az enyészet útját járó Csepel motorkerékpár adja.(Ennek rendezése pillanatnyilag folyamatban.)"A dolgoknak is megvan a maguk élete, csak fel kell ébreszteni a lelküket."

Gabriel García Márquez